sobota 6. června 2015

je libo písnička?

Na svém osobním blogu jsem si trošičku zavzpomínala a vytáhla z paměti zpěváky a písničky, které jsem měla v minulosti ráda (od základky až po dobu před dětmi). A pak pro porovnání vytvořila "playlist" přítomnosti. A protože se jedná o křesťanské interprety, tak si říkám, že by stálo za to je zmínit i zde. Třeba se někdo nechá inspirovat.

Pokud chcete, dá se totiž najít i dnes něco poslouchatelného a přitom se člověk nemusí bát, o čem že se to zpívá či jaký videoklip bude k písni natočen. Takže tady je můj druhý playlist, který bude možná pro vás trošičku neznámý, ale doufám, že díky němu se dozvíte i o zajímavých interpretech, kteří ještě nejsou u nás v Čechách ve větším povědomí.


FRANCESCA BATTISTELLI


zpěvačka, která získala ceny Dove Awards (udělované společností GMA - Gospel Music Association) a letos je nominovaná i na cenu Grammy za nejlepší křesťanské album a píseň.



MORIAH PETERS


tuto zpěvačku jsem objevila náhodou a co mě překvapilo, že na svůj první polibek čekala až před oltář. Pokud ho chcete vidět i vy, můžete v jejím videoklipu k velmi příjemné písničce, kterou uvedu v playlistu pod textem. Její manžel je jedním ze dvou zpěváků skupiny For King and Country.


FOR KING AND COUNTRY


Joel a Luke Smallbone jsou bratrské duo (i když v kapele hrají i jejich další sourozenci). Opět křesťanská kapela, která má svůj osobitý hudební styl. Australští přistěhovalci z Nashvillu :-)


TODD SMITH (a kapela SELAH)


Todd Smith a jeho žena Angie prošli velmi těžkou životní zkouškou. Ještě během těhotentsví jim bylo řečeno, že miminko má vrozené vady a nepřežije porod. I tak těhotenství nepřerušili a svou dcerku mohli držet ještě dvě hodiny v náručí, než zemřela. Todd pak složil píseň pro svou ženu, která mi vždy nahání husí kůži. (o jejich příběhu jsme s Pavlou zde na blogu už v minulosti psaly)


MATTHEW WEST


zpěvák prožil těžké období, kdy musel podstoupit operaci hlasivek a nevěděl, zda se mu ještě vrátí hlas a bude vůbec moci zpívat.


ROBBIE SEAY BAND


jejich písnička "New day" je pro ranní budíček naprosto skvělá


A pak jsou tu zpěváci nebo skupiny, od kterých znám třeba jen pár písniček, které se mi líbí.
BRANDON HEATH, JEREMY CAMP, MANAFEST, CASTING CROWNS, THIRD DAY, MercyMe...

Playlist:
(stačí kliknout a otevře se vám video)

1. Francesca Battistelli - Beautiful, beautiful
2. Moriah Peters - Iˇll Wait for You
3. For King and Country - Fix My Eyes
4. Todd Smith - Our Love Will Survive
5. Matthew West - The Motions
6. Robbie Seay Band - New Day
7. Brandon Heath - Love Does
8. Jeremy Camp - He Knows
9. Manafest - Every Time You Run
10. Casting Crowns - Broken Together
11. Third Day - Soul On Fire
12. Mercy Me - Greater

Přeji příjemný poslech a snad se vám bude něco líbit.
Krásný letní den s Bohem,
Monika

1 komentář:

Jana řekl(a)...

Milá Moni, neměla jsem teď čas blogovat. Až dneska relaxuji. Moc ráda si tvoje písničky poslechnu. Děkuju. Krásný den, ať ti Pán žehná.