úterý 13. listopadu 2012

Priority

Včera večer jsem četla článek v časopise a zaujala mně zajímavá myšlenka. Zpovídaná autorka mnoha křesťanských knih - Lysa TerKeurst - zde odpovídala na otázku priorit v životě.  Uvedla, že byla zvyklá říkat, že dává Ježíše na první místo ve svém životě. Že to zní dobře, ale ....

teď to tu na chvilku přeruším a zeptám se vás...jaké priority máte ve svém životě vy? Zamyslete se, utřiďte si myšlenky než odpovíte. Nikdo vás neslyší, nemusíte si vymýšlet, buďte k sobě upřímní. Já bych taky ráda řekla, že dávám Ježíše na první místo. Vím, že kolikrát jsou ale mé myšlenky, touhy a představy nahony vzdálené od toho, co by chtěl Ježíš. Jsem člověk, který může hřešit a taky hřeší. Mohla bych víc studovat, mohla bych víc číst Bibli, mohla bych se víc modlit, myslet víc na Boha, ale mnohdy to nedělám. Jsem k vám upřímná, mohu říct, že nejsem hodna takové lásky, kterou k nám má Bůh. Ale i přesto mně Bůh má rád. Takže tu mám vždy nový den, kdy se snažím začít znovu a dělat věci správně. Někdy to jde líp, někdy hůř...takový už je život.

A teď se vrátím k odpovědi, kterou již zmíněná autorka uvedla. "Zní to dobře. Ale upřímně, nemyslím si, že Bůh chce být první na "seznamu". Myslím, že chce být centrem toho všeho. Chce být v centru mého srdce, domova, manželství, mateřství, v mých rozhodnutích a v mé službě."  A jak jsem to tak četla, musela jsem si povzdechnout "páni, že mně to taky nenapadlo" Měla pravdu v tom, že se moc jednoduše říká, jak dáváme Ježíše na první místo. Ale co to obnáší? Přesně to, co dodala potom. Nemyslet na něj jen ráno, když se probudíme a odškrtneme si první položku na seznamu - hotovo. Protože nemáme hotovo. Celý den je tu proto, abychom ho žili tak, že ctíme Ježíše a vše, co pro nás udělal.

A tak to mějme na mysli, když činíme rozhodnutí, když řešíme domov, manželství, mateřství, když žijeme naše životy zde na zemi. Já se o to budu taky pokoušet. S Boží pomocí.

Hezký večer,
Monika

pondělí 5. listopadu 2012

Přednáška - TAJNÁ UČENÍ, PROROCTVÍ, VĚŠTBY, HOROSKOPY

DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA KŘESŤANSKOU PŘEDNÁŠKU NA TÉMA




TAJNÁ UČENÍ, PROROCTVÍ, VĚŠTBY, HOROSKOPY



FASCINACE HVĚZDAMI, ANDĚLY, KARTAMI, MAYSKÝM KALENDÁŘEM, SKANDÁLNÍM ODHALENÍM O ŽIVOTĚ JEŽÍŠE...



JAK POZNAT ŠARLATÁNSTVÍ, SPIRITUÁLNÍ BRAK A KOMERČNÍ MANIPULACI?



EXISTUJÍ SKUTEČNÉ DUCHOVNÍ HODNOTY, EXISTUJE NÁBOŽENSKÝ TEXT, KTERÉMU MŮŽEME BEZPEČNĚ DŮVĚŘOVAT?





DATUM: středa 7. 11. 2012

ČAS: 18.30 hod.



MÍSTO KONÁNÍ: TYRŠŮV DŮM, ÚJEZD 40,

II. VCHOD, 2. PATRO (vchod též z Všehrdovy ulice)



PŘEDNÁŠÍ: Bill Bynum





PO PŘEDNÁŠCE BUDE ČÁST VĚNOVANÁ OTÁZKÁM A ODPOVĚDÍM

VSTUP ZDARMA

PŘEDNÁŠKA TLUMOČENA DO ČEŠTINY

INFORMACE, DOTAZY: 777 630 724 mike.morrow@ecn.cz